PRP behandeling

PRP behandeling
Een PRP behandeling of platelet rich plasma wordt steeds populairder in Nederland. Waar het voorheen een relatief onbekende behandeling was, is deze behandeling tegenwoordig niet meer weg te denken uit klinieken.

Een PRP behandeling wordt binnen Doctors United ingezet voor haartransplantaties en/of een facelift. Een behandeling met PRP houdt in dat een cosmetisch arts het herstellend vermogen van uw bloed toepast voor huid- en haarverbetering.

Doctors United heeft de PRP behandeling met name gebruikt voor het stimuleren van de haargroei of nadat een facelift is uitgevoerd.

Hoe werkt een PRP behandeling?
Om de behandeling correct te kunnen verrichten neemt de arts een geringe hoeveelheid bloed bij u af. Door het bloed te centrifugeren wordt het bloedplasma met een zeer hoge concentratie gefilterd met de witte bloedcellen. Nadat de rode bloedcomponenten zijn verwijderd wordt er nogmaals een centrifuge uitgevoerd waarna de zogenaamde witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes overblijven. Dit platelet rich plasma is plasma dat rijk is aan bloedplaatjes die groeifactoren en bioactieve eiwitten bevatten.

Bij een PRP behandeling voor het haar wordt dit plasma in de behaarde hoofdhuid geïnjecteerd om de haargroei te stimuleren.

PRP in combinatie na een facelift
De PRP behandeling wordt veel ingezet na een facelift. Het bloedplasma bevat een hoge dosering van groeifactoren en bioactieve eiwitten die een positief resultaat geven- en bijdragen aan de wondgenezing en weefselherstel.

Start typing and press Enter to search