Femilift

Femilift
United Doctors  is een vooruitstrevende kliniek die waarde hecht aan innovatie en graag cliënten helpt. Aldaar het nóg een redelijk taboe onderwerp is in de huidige maatschappij is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat tienduizenden vrouwen te maken hebben met vaginale klachten óf willen graag een vaginale verjonging. Hiervoor kan de Femilift de oplossing bieden. De Femilift helpt u met uw vaginale wensen, vermindert of laat vaginale klachten verwijderen en is 100% veilig.

Wanneer is een behandeling met de Femilift interessant?

 • Bij herstel, versteviging- en verjonging van de vagina
  Met behulp van de Femilift kan de vaginawand hersteld worden. De laser stimuleert de opbouw van collageen en verbetert de slijmvliezen van de vagina, waarna de vagina verstevigt, de doorbloeding verbetert en de huid van de vagina verjongt.
 • Bij het pijn bij geslachtsgemeenschap
  Door behandelingen met de Femilift wordt de elasticiteit van de vagina verbetert. Hierdoor wordt de  vagina makkelijker vochtig, waardoor een sterk verbeterde seksuele prikkeling optreedt.
 • Bij urineverlies
  De behandelingen met de Femilift wordt de vaginawand verstevigt, waardoor urineverlies vermindert.
 • Bij stressincontinentie (vorm van ongewild urineverlies)
  De Femilft behandeingen zorgen ervoor dat urineverlies bij bijvoorbeeld niezen, hoesten, lachen en sporten vermindert. Dit ontstaat bij druk verhogende momenten. Een probleem waar óók relatief jonge mensen of jongen moeders mee kunnen zitten. Door de Femilift behandelingen krijgt de urinebuis meer steun, wordt de vaginawand dikker en sterker gemaakt en wordt de bekkenbodem versterkt. 
 • Vaginale droogheid en terugkerende infecties
  De Femilift behandeling zorgt voor een versterking van vaginawand, doordat de Femilift de vaginawand versterkt én hydrateert verminderen klachten van een zwaar gevoel en wordt de vagina steviger. Vrouwen na de overgang merken daarnaast afname van vaginale droogheid en telkens terugkerende infecties.
Werking

De werking van de Femilift
Het verouderingsproces van het lichaam is compleet natuurlijk verschijnsel en hierbij hoort ook de vagina. Dit proces kan versneld worden wanneer het lichaam hormonaal in de war is, bijvoorbeeld in de overgang of tijdens/na een zwangerschap. De Femilift zorgt onder andere voor een betere doorbloeding, verstevigt de huid- en vaginawand en zorgt voor een stimulatie van de vochtbalans

De Femilift is een geavanceerde laser met diverse opzet stukken, waardoor iedere behandeling op maat kan worden uitgevoerd. De laser bevat 49 verschillende stralen die ervoor zorgen dat het collageen wordt aangemaakt.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Voor het gewenste resultaat is het aan te raden de behandeling drie keer uit te voeren. Tussen de behandelingen zit minimaal 4 weken en maximaal 6 weken. Wij raden aan erna één keer per jaar terug te komen om het optimale resultaat te behouden.

Oorsprong klachten

De oorsprong van vaginale klachten
Gynaecologische klachten komen veelvuldig voor. Meer dan de helft van de vrouwen ervaart in haar leven vaginale klachten. Een zogenaamde vaginale klacht is vaginale atrofie, oftewel het verminderen van de hormoonproductie na de overgang.  Hierdoor treedt er een verandering op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. Het resultaat ervan en dat de vagina dorger kan aanvoelen, dunner- en gevoeliger is. Bovendien kan de elasticiteit en de stevigheid van de vagina afnemen en kan de vagina gevoeliger worden voor vaginale infecties.

Bovengenoemde klachten resultaten vrijwel altijd bij pijn tijdens de geslachtsgemeenschap en een nauwer wordende vagina. Uit  wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ongeveer 40% van de vrouwen krijgt met deze klachten te maken.

FAQ - Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnloos?
De Femilift behandeling is nagenoeg pijnloos en wordt alleen uitgevoerd door onze getrainde artsen.  Voor de Femilift behandeling is geen verdoving nodig

Mag ik na de behandeling naar huis?
U mag na de behandeling naar huis en kunt u dagelijkse bezigheden hervatten

Wat zijn de eventuele klachten?
U kunt misschien wat meer last hebben van afscheiding tot een aantal dagen na de behandeling. Mocht u na de behandling alsnog ongemak ervaren tijdens geslachtsgemeenschap raden wij aan contact op te nemen voor eventuele psychische ondersteuning aan.

Welke kosten gaan met de behandeling gepaard?
Naast de reguliere prijs welke u dient te betalen voor de behandeling moet er eenmalig een Probe worden aangeschaft. Een Probe is een buisje dat over de laser wordt geplaatst voor de behandeling wordt uitgevoerd. Deze Probe is persoonlijk en wordt na de eerste behandeling verpakt en meegegeven.  Zodoende kan de behandeling zo hygiënisch mogelijk  worden uitgevoerd. De Probe kan hier in de praktijk worden aangeschaft.

Wat moet ik doen als ik mijn Probe vergeten ben?
U bent te allen tijde zelf verantwoordeljk voor de Probe. Mocht u deze vergeten zijn, dient u een nieuwe aan te schaffen in de kliniek.

Mag ik behandeld worden als er bij mij een spiraaltje is geplaatst?
Ja als u een spiraaltje heeft mag u met de Femilift behandeld worden.

Doet het pijn tijdens en/of na de behandeling?
De behandeling is in de meeste gevallen volkomen pijnloos. Het is comfortabeler dan het maken van een uitstrijkje.

Hoe lang na de behandeling kan ik geen geslachtsgemeenschap hebben?
Het wordt aangeraden om de eerste 5 dagen geen geslachtsgemeenschap te hebben.

Kan ik bloedverlies hebben?
Dit is zeer zeldzaam en komt nagenoeg niet voor.

Welke apparatuur wordt er gebruikt?
De energie die wordt gebruikt om het gewenste verstevigende effect van de vagina wand en/of een verbetering van urine-incontinentie te bereiken komt van een speciale laser die de vorming van nieuw collageen in het vaginale weefsel actief stimuleert. De uitkomst van de behandeling is een verstrakking, versteviging en een verbeterde elasticiteit van de vaginawand. Dit type laser wordt al ruim 25 jaar  jaar gebruikt bij het verjongen van het gezicht en het reduceren van rimpels.

Ik wil binnen een paar jaar een baby, moet ik wachten?
Het effect van de FemiLift duurt  om de nabij twee jaar. Als u van plan bent binnen twee jaar zwanger te worden, is het aan te raden te wachten tot na de geboorte.

Is er een kans dat ik een infectie kan krijgen door deze behandeling?
Door het gebruik van de eenmalig te gebruiken sonde wordt het risico van een infectieoverdracht voorkomen. Een infectie is dan ook zeldzaam

Als ik last heb van een vaginale schimmel, kan deze dan door de behandeling heviger worden?
Nee,  de vaginale schimmel zal niet verergeren. Maar als u gevoelig bent voor het krijgen van een schimmel is het aan te raden om ongeveer 2 tot 3 dagen voor de geplande laserbehandeling een kuur zoals Canesten, bij de drogist of huisarts te halen.

Kan ik tijdens mijn menstruatie met de Femilift behandeld worden?
Het is beter om tijdens je menstruatie niet behandeld te worden. Het bloed kan de penetratie van de FemiLift in de vaginale huid belemmeren, waardoor de behandeling aan effectiviteit verliest.

Kan het irriteren bij een blaasontsteking?
De laser behandeling wordt niet geassocieerd met een verslechtering  of irritatie van een blaasontsteking symptomen zoals een verhoogde plas frequentie of een branderig gevoel bij het plassen.

Ik heb last van endometriose. Kan ik dan wel behandeld worden?
In de meeste gevallen wel. Als u last heeft van intense diepe pijn in het bekken tijdens het vrijen dan kan de gynaecoloog het afraden.

Ik gebruik antibiotica, kan ik dan wel behandeld worden?
Ja, u kunt behandeld worden.

Ik onderga laser ontharing voor mijn bikinilijn is het mogelijk om daarna de FemiLift behandeling te doen?
Ja, u kunt behandeld worden met de Femilift

Ik denk dat ik een SOA heb, kan ik een FemiLift behandeling ondergaan?
Het is aan te raden om hier eerst uitsluitsel over te krijgen alvorens u behandeld wordt met de Femilift.

Hoe diep penetreert de laser?
De laser probe is volledige ingebracht in de vagina tot aan de baarmoederhals. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid, diep genoeg om het niveau van de huid waar nieuw collageen gevormd wordt te bereiken.

Wat zijn de risico’s?
Co2 lasers zijn al 30 jaar in gebruik en hebben aangetoond dat ze zeer veilig en erg effectief zijn bij vele toepassingen waaronder Gynaecologie. Een soortgelijke lasertechniek wordt gebruikt op het gezicht voor verjonging en vermindering van rimpels. Alleen een ervaren arts mag de behandeling met de FemiLift uitvoeren.

Kunt u direct na de behandeling sporten?
De meeste oefeningen kunnen direct worden voortgezet, maar inspannende  en intensive oefeningen moeten gedurende 3 dagen worden gemeden.

Kan ik een warme douche of een bad nemen of gebruikmaken van de sauna na de behandeling?
Ja u kunt een warme douche of bad nemen. Daarnaast mag u gebruik van een sauna.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling aan en wat gebeurt er in de periode daarna?
De effectiviteit van de behandeling houdt 24 maanden of langer aan. Wanneer het resultaat van de behandeling verdwijnt en de hoedanigheid van het vaginale gebied weer in de zelfde staat is als die van voor de behandeling, kan de behandeling worden herhaald. De behandeling kan zonder enig probleem meerdere keren worden herhaald.

Kan elke vorm van anticonceptie zoals de pil of een implantaat een effect hebben op behandeling?
Nee, dit heeft geen effect op de Femilift behandeling.

Zal deze behandeling helpen bij het voorkomen van een verzakking?
De behandeling zou kunnen helpen bij een lichte verzakking, maar het is onwaarschijnlijk dat het een verzakking op lange termijn zal  kunnen worden voorkomen.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren als ik een hysterectomie heb gehad?
Ja u kunt de Femilift behandeling laten uitvoeren.

Kan ik de FemiLift laten uitvoeren als daarvoor een vaginale chirurgische ingreep heeft plaats gevonden om een verzakking te verhelpen?
Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk , tenzij er een matje is gebruikt om de verzakking te ondersteunen, dan kan de gynaecoloog ervoor kiezen om de Femilift af te raden.

Ik heb last van vaginale droogheid. Kan de Femilift behandeling deze toestand verergeren?
Nee, integendeel het kan helpen om de vaginale afscheiding te verbeteren. Recente studies toonden verbetering in de droogte veroorzaakt door symptomen van menopauze.

Hoe lang na de bevalling moet ik wachten voordat ik de Femilift behandeling kan ondergaan?
Na een vaginale geboorte, is het raadzaam zijn om 3 maanden te wachten om ervoor te zorgen dat alle littekens van scheuren of inknippen een kans hebben gehad om te genezen en het vaginale weefsel natuurlijk hersteld is.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren terwijl ik borstvoeding geef?
Ja u kunt de Femilift behandeling laten uitvoeren.

Zijn er speciale instructies van toepassing na de behandeling?
Tot zover slechts één instructie. Vermijd penetratie en geslachtsgemeenschap gedurende 5 dagen.

Is de behandeling pijnlijk voor mijn clitoris?
Nee, de zenuwen van de clitoris liggen veilig en relatief niet in buurt van het te behandelen gebied.

Wat moet ik doen ter voorbereiding aan de behandeling?
U moet ter voorbereiding van de behandeling een uitstrijkje laten maken bij uw huisarts of in het ziekenhuis en de uitslag meenemen naar United Doctors. We kunnen uitsluitend behandelingen met een goed resultaat. Het resultaat mag niet ouder zijn dan één jaar.

Start typing and press Enter to search