Botuline Toxine

Schoonheid komt van binnenuit en u bent zo mooi als u zich voelt. Alle clichés zijn waar, maar toch kan het zo zijn dat er bepaalde zaken zijn waarvan u zelf vindt dat deze net wat mooier, strakker of voller mogen zijn. Als wij u daarmee kunnen helpen dan, doen we dat graag.  Graag bespreken we – samen met u -de opties, zodat we een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat bereiken.

Botuline Toxine
Botuline Toxine werkt voornamelijk bij degenen die hun mimische spieren gebruiken. Als het gezicht ontspannen zijn er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij communicatie of door ergens ingespannen mee bezig zijn kunnen (diepe) rimpels in het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen zichtbaar zijn. Bij het verouderingsproces vormen zich ook de kraaienpootjes naast de ogen.

Mocht u deze willen verzachten of in zijn geheel laten verdwijnen dan biedt Botuline Toxine een uitkomst. Ook kan Botuline Toxine gebruikt worden om het gezicht lichtelijk te liften, de zogenaamde wenkbrauwlift, waarbij u een frissere blik krijgt.

Botuline Toxine wordt ook vaak gebruikt bij medische klachten zoals het overmatig transpireren, migraine of knarsetanden.

De Behandeling

De behandeling
De behandeling gebeurt door een inspuiting met botuline toxine. Hierbij is een verdoving niet nodig. De naald die bij United Docters gebruikt wordt is heel fijn en dun waarbij je slechts het gevoel van een speldenprikje ervaart.

Omdat door de botox de spiercontractie uitgeschakeld wordt, plooit de huid daarboven ook niet meer. Het resultaat is dat de rimpels vervagen of verdwijnen en ook dat er geen nieuwe lachrimpeltjes kunnen ontstaan. Voor mensen die relatief gezien nog jong zijn, werkt een botuline toxine behandeling dan ook preventief.

Voordat de behandeling begint zal onze gerenommeerde arts een consult afnemen, waarbij naast het maken van foto’s, een zogeheten ‘informed consent’ getekend moeten worden. Deze informatie wordt opgeslagen in uw medische dossier. De cosmetisch arts zal aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken. Zowel vooraf als bij de eindcontrole worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. Belangrijk voor u is om te weten dat iedereen anders reageert op de botuline behandeling.

Werkwijze

Werkwijze
Botuline Toxine wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een tweetal weken optimaal en na vier tot zes maanden uitgewerkt.  Het resultaat is afhankelijk of u deze behandeling al eerder hebt uitgevoerd. Hoe vaker u hiermee behandeld bent hoe langer het resultaat zichtbaar is.

Bij het overmatig transpireren wordt Botuline Toxine onderhuids in de oksel gespoten, waardoor de zweetproductie ongeveer zes maanden wordt geremd.

Bij United Doctors  werken wij uitsluitend met het topmerk Azzalure dat uitsluitend ingespoten wordt door een goed opgeleide basisarts met specialisatie cosmetische geneeskunde.

Resultaten

Botuline Toxine Resultaten
Door het werken met Azzalure waarborgt United Doctors  de duur van het effect, veiligheid en resultaten. Botuline Toxine is een medicijn dat via injecties wordt ingespoten, en die ervoor zorgt dat  de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren tijdelijk wordt onderbroken.

De Botuline Toxine behandeling duurt 5 à 10 minuten en werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het middel langer effectief.

Aanbeveling

Wat raden wij aan
United Doctors  raadt aan om uw hoofd zo recht mogelijk te houden en na de behandeling niet intensief te gaan sporten, te gaan liggen of bukken. Dit voorkomt dat de vloeistof zich verplaatst naar andere componenten in het gezicht.

Tevens raadt United Doctors  u aan om tot 2 uur na de behandeling de spieren optimaal te gebruiken. Dit kinkt heel tegenstrijdig, maar gebleken is dat de Botuline toxine op deze manier beter hecht en dat de werking hierdoor optimaliseert.

Een botuline toxine behandeling kan soms een trekkerig gevoel gevoel geven wat neigt naar hoofdpijn maar het veroorzaakt zeker geen napijn. Het resultaat is al na een paar dagen zichtbaar met een optimaal resultaat na ongeveer 2 weken.

De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Overige Informatie

Overige informatie
Injectables is een verzamelbegrip voor Botuline toxine en fillers. Het verschil tussen Botuline Toxine en fillers is dat fillers delen van het gezicht opvullen en Botuline Toxine schakelt de spiercontractie uit.

FAQ - Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?
Botuline toxine injecties worden door de meeste cliënten niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen dan Docters United uw huid koelen zowel voor- als na de behandeling.

Krijg ik littekens na de behandeling?
De kans op littekens bij een injectie met botuline toxine is nihil.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?
U hoeft geen speciale slaaphouding aan te nemen. Wel is het aanbevelingswaardig om de eerste 4 uur na de behandeling niet te gaan liggen. Hierdoor wordt verspreiding naar ongewenste gebieden voorkomen.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?
Vraag hierbij om advies bij uw cosmetisch arts.

Start typing and press Enter to search